Veelgestelde vragen

Kies een categorie

Payroll

Wat is Payrolling?

Bij payrolling besteed u de juridische en administratieve aangelegenheden uit aan een specialist. Deze specialist wordt de juridische werkgever, u behoudt de werving en selectie en de dagelijkse aansturing van de medewerkers.


Wat zijn de voordelen van payrolling?

Wij verzorgen de salarissen, de loonheffingen,  de loonstroken en jaaropgaven en we dragen het ziekterisico. Alle administratieve rompslomp is uit handen. Zoals het contractbeheer, contractentelling, gegevensuitvraag door UWV, loonaangifte en betaling (loonheffingen). En u loopt minder financiële risico’s bij ziekte zoals de 2 jaar loondoorbetalingsplicht. Bekijk hier alle voordelen van payrolling.


Wat zijn de kosten van payrolling?

Wij maken gebruik van 6 verschillende contractvormen, op de pagina ‘bepaal de ideale contractvorm voor uw medewerker’ kunt u bekijken welke van deze contractvormen het beste bij u past. Aan de hand hiervan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.


Wanneer kan ik beginnen met payrollen?

U kunt op ieder gewenst starten met de payroll service bij Kapperspayroll.


Kan ik overstappen vanaf een andere payroll organisatie?

Ja, dat kan. Kapperspayroll is dan opvolgens werkgever, wij nemen alle voortkomende verplichtingen over. En worden de opgebouwde dienstjaren meegenomen.


Moet ik mijn medewerkers doorbetalen wanneer ze ziek zijn?

Dit is afhankelijk van het gekozen contract. Wij bieden bieden contractvormen met en zonder risico. Onze specialisten helpen u graag om de ideale contractvorm voor uw organisatie te kiezen.


Met welke CAO werkt Kapperpayroll?

Wij werken volgens de kappers CAO of de NBBU CAO.


Hoeveel contracten mag ik de medewerker geven?

De kappers CAO werkt volgens het periode-ketensysteem, dit houdt in dat we maximaal 3 contracten binnen een tijdsbestek van 2 jaar mogen geven. U kunt ook kiezen voor de NBBU cao, de maximale termijn is 6,5 jaar. Bekijk hier de contractvormen